Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Περί βάσεων και άλλων... 3ο Επιστημονικό Πεδίο

Με δεδομένο ότι έχουμε πλέον τα αποτέλεσματα και τα στατιστικά στοιχεία των υποψηφίων που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα αλλά και τον αριθμό των υποψηφίων που θα δεχθεί κάθε σχολή ας προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε λίγο τα πράγματα για τους υποψηφίους πριν την συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους.

 3ο Ε.Π. Επιστήμες Υγείας

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο το 3ο επιστημονικό πεδίο και τις επιστήμες Υγείας  που θα έχουμε και την μεγαλύτερη μάχη.
Εδώ έχουμε 1236 υποψήφιους με βαθμολογία 19 και πάνω ή 2985 υποψηφίους με βαθμολογία 18 και πάνω στο μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού. Αν κάνουμε την αυθαίρετη υπόθεση ότι αυτοί θα έχουν γράψει αναλογες βαθμολογίες σε Φυσική & Χημεία (μάλλον λογικός συνειρμός) τότε η Ν. Γλώσσα είναι αυτή που θα καθορίσει που θα βρεθεί η τελευταία Ιατρική.
Αν θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι θα επιλέξουν ως πρώτη επιλογή τους την Ιατρική ή την Κτηνιατρική ή την Οδοντιατρική ή την Φαρμακευτική ή το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γεννετικής τότε οι βάσεις δε θα πέσουν κάτω απο το 18600.

Οι θέσεις στα τμήματα της ΣΣΑΣ είναι  37


Οι θέσεις στις Ιατρικές Σχολές είναι : 912

 

Οι θέσεις στις 2 Κτηνιατρικές είναι: 151, στις Οδοντιατρικές είναι: 155, 

στις Φαρμακευτικές είναι: 328 και τέλος στην Μοριακή Βιολογία είναι :112



Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών αλλά και των Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής δύσκολα πολύ θα αποσπάσουν κάποια θέση στα περιζήτητα ΤΕΙ των Επιστημών Υγείας, όπως είναι: η Φυσιοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, η Έργοθεραπεία, τα Ιατρικά Εργαστήρια γιατί όχι και η Μαιευτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου