Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Διαβάζοντας τον νόμο που ψηφίστηκε 12-05-15

"ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ , ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

Ψαρεύοντας στον νόμο του κράτους

Άρθρο 3

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή , μετά την ανακοίνωση των αποοτελεσμάτων απόλυσης απο το ΓΕΛ και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτουν δήλωση προτίμησης για δυο (2) κατ'  ανάτωτο όριο επιστημονικά πεδία και για συγκεκριμένα τμήματα ή σχολές των πεδίων αυτών".

Άρθρο 3

"Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού πεδίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρυτητας τα οποία προβλέπονται ατην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο"

Άρθρο 4

" Με απόφαση του Υπουργού που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ορίζονται η ακριβής κατάταξη των τμημάτων στα επιστημονικά πεδία και οι συντελεστές βαρύττητας σε δυο (2) μαθήματα ανα σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.
Οι προαναφερθείσες αποφάσεις εκδίδονται το αργότερο μέχρι τη λήξη εκάστου σχολικού έτους και ισχύουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου σχολικού έτους."


Άρθρο 39

"Για το τρέχον ακαδημικό εξάμηνο , οι επι πτυχίω φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που διδάχθηκαν σε προηγούμενα εξάμηνα"

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Το αν επιθυμούν να επιλέξουν σχολές πο ένα ή δυο επιστημονικά πεδία οι μαθητές θα το επιλέξουν έχοντας στα χέρια τους τη βαθμολογία τους.

2. Ξέχασαν να πουν ότι , νωρίτερα (1 - 20 Φεβρουαρίου ίσως) οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν μια δήλωση για το αν θα εξετασθούν σε 4 ή 5 μαθήματα.

3. Επίσημα πια υπολογίζονται μόνο οι 4 βαθμοί των πανελλαδικών μαθημάτων ανα επιστημονικό πεδίο με τους συνετελεστές βαρύτητας για τον καθορισμό των μορίων και όχι ο βαθμός σχολείου.

4. Αναμένουμε ακόμα τις σχολές ανα επιστημονικό πεδίο αλλά και τους συντελεστές βαρύτητας που θα μπορεί να είναι και διαφορετικοί ανα σχολή μέσα στο ίδιο επιστημονικό πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου