Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Με ποιο σύστημα εξετάσεων θα διαγωνιστούν οι φετινοί απόφοιτοι;


Οι απόφοιτοι Λυκείου του σχολικού έτους 2014-15 καθώς και των προηγουμένων ετών με πιο σύστημα θα διαγωνιστούν τα επόμενα δυο χρόνια;

1. Απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2014-­‐5 καθώς και προηγούμενων σχολικών ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ή προετοιμάστηκαν για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής των καταργηθεισών διατάξεων του ν.2525/1997 όπως ίσχυε, έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν να διαγωνισθούν με ανωτέρω καταργηθέν σύστημα εισαγωγής κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-­‐6 και 2016-­‐7) προκειμένου να εγγραφούν στο 10% των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
2. Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-­‐6 και 2016-­‐7) να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν.4127/2015 (Α΄ 50).
Στην περίπτωση αυτή:
α) οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής σε κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και
β) οφείλουν να καταθέσουν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν στους υποψήφιους ποιας Ομάδας Προσανατολισμού επιθυμούν να καταταχθούν και σε ποια μαθήματα πρόκειται να διαγωνισθούν.


Χαράς ευαγγέλια για κάποιους απόφοιτους οι οποίοι θα θελήσουν να ξαναδώσουν εξετάσεις.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
  • Απόφοιτοι της Θεωρητικής που επιθυμούν να μπουν σε σχολή του 1ου ή 1ου & 3ου επιστημονικού πεδίου προφανώς τους συμφέρει να δώσουν: Αρχαία-Ιστορία-Λατινικά-Ν.Γλώσσα, αφού γλιτώνουν τη Λογοτεχνία και τη Βιολογία Γ.Π ή μόνο τη Λογοτεχνία.

  • Απόφοιτοι της Θετικής που επιθυμούν να μπουν σε σχολή του 2ου επιστημονικού πεδίου προφανώς τους συμφέρει να δώσουν: Φυσική-Χημεία-Μαθηματικά Κατ-Ν.Γλώσσα αφού γλιτώνουν τη Βιολογία Κατ και το 6ο μάθημα.

  • Απόφοιτοι της Θετικής που εποθυμούν να μπουν σε σχολή του 3ου επιστημονικού πεδίου προφανώς τους συμφέρει να δώσουν: Φυσική-Χημεία-Βιολογία-Ν.Γλώσσα αφού γλιτώνουν τα Μαθηματικά Κατ και το 6ο μάθημα.

  • Απόφοιτοι Τεχνολογικής που επιθυμούν να μπουν σε σχολή του 5ου επιστημονικού πεδίου προφανώς τους συμφέρει να γώσουν: Μαθηματικά Κατ-ΑΟΘ-ΑΕΠΠ-Ν.Γλώσσα αφού γλιτώνουν το ΑΟΔΕ και το 6ο μάθημα.

  • Απόφοιτοι της Τεχνολογικής που επιθυμούν να μπουν σε σχολή του 2ου επιστημονικού πεδίου ΔΕΝ τους συμφέρει ίσως να δώσουν:Φυσική-Χημεία-Μαθηματικά Κατ-Ν.Γλώσσα, αφού δεν έχουν διδαχθεί τη Χημεία αλλά γλιτώνουν ΑΟΔΕ και 6ο μάθημα.

  • Απόφοιτοι της Θεωρητικής που επιθυμούν να μπουν σε σχολή του 5ου επιστημονικού πεδίου ΔΕΝ τους συμφέρει να δώσουν:Μαθηματικά Κατ-ΑΟΘ-ΑΕΠΠ-Ν.Γλώσσα, αφού δεν έχουν διδαχθεί ούτε Μαθηματικά Κατ ούτε ΑΕΠΠ.

Να τονίσουμε εδώ ότι στην περίπτωση που επιλέξουν να δώσουν με το νέο σύστημα ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ειδική κατηγορία. 

Δε διευκρινίζεται αν θα υπάρχει η δυνατότητα του 10% χωρίς εξέτασης

Επίσης η διατύπωση "οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής" μάλλον δε δηλώνει ότι ένας υποψήφιος δεν μπορέι να δώσι περισσότερες φορές αλλά ότι για δυο χρόνια θα ισχύει το νέο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου